Valgkomiteens innstilling

Valgkomiteen ble valgt av landsmøtet 2021 og har bestått av Sarah Frost Logan (leder), Drenusha Suka, Knut André Sande, Max Henrik Arvidsson og Øyvind Hartveit.

Valgkomiteen har innstilt på landsmøtevalgte verv for perioden 2023-2025. Innstillingene er enstemmige.

To av valgkomiteens medlemmer søkte seg til valgkomite og kontrollkomite. De er derfor inhabile og har ikke vært med på å innstille til disse vervene.

Eventuelle spørsmål kan rettes til valgkomite@europeiskungdom.no.

Sentralstyret

Leder (gjenvalg)

Kristine Meek Stokke er født i 2001 og kommer fra Oslo.

Kristine har ledet Europeisk Ungdom siden 2021. Hun har studert europapolitikk i London og har tidligere vært medlem av internasjonalt utvalg og sentralstyremedlem i Europeisk Ungdom.

Kristine har også bred organisasjonserfaring fra Unge Høyre, UngOrg, Press og Young Ambassadors.

Kristine har ledet Europeisk Ungdom gjennom siste del av covid-pandemien og normalisering av samfunnet, Russland sin invasjon av Ukraina og de politiske konsekvensene det har fått i Norge. Kristine har en klar visjon for hvor hun vil at Europeisk Ungdom skal posisjonere seg og valgkomiteen har innstilt et godt styre rundt henne for å realisere denne visjonen.

Kristine har et brennende engasjement for Europeisk Ungdom, og er klart motivert for en ny periode som leder. Vi i valgkomiteen er spent på hva hun kan få til de neste to årene sammen med resten av sentralstyret.

Organisatorisk nestleder (ny i dette vervet)

Tora Tveiten er født i 2000 og kommer fra Trondheim.

Tora studerer musikk i Kristiansand og har vært sentralstyremedlem i Europeisk Ungdom siden sommeren 2022. I tillegg til Europeisk Ungdom, har hun organisasjonserfaring fra Grønn Ungdom, der hun har vært medlem i Trondheim Grønn Ungdom og Grønn Ungdom sin kontrollkomite.

Tora har siden hun kom inn i sentralstyret utvist en sterk organisasjonsforståelse og en sterk vilje til å ta EU-kampen. Hun har en annen bakgrunn enn mange av våre andre medlemmer og valgkomiteen har sett nytten av dette gjennom det siste halvåret.

Samtidig har hun verdifull pedagogisk kompetanse fra å ha undervist tidligere.

Valgkomiteen mener Tora er velegnet til å sitte i ledelsen av sentralstyret for å bygge Europeisk Ungdom opp igjen. Vi ser fram til hvordan hun skal forme organisasjonen, og rollen, de neste to årene.

Politisk nestleder (ny i dette vervet)

Valgkomiteens innstilling for politisk nestleder er Ulrik Stange, født i 2000 og fra Trøndelag.

Ulrik har sittet som sentralstyremedlem siden 2021 og studentleder fra 2022. Ulrik ønsker nå å jobbe mer systematisk med organisasjonens politiske arbeid. Han studerer master i European Studies ved NTNU i Trondheim, men har midlertidig flyttet til Oslo for å fullføre et internship ved Norsk-tysk handelskammer i Oslo.

Ulrik har hatt flere lederverv, blant annet Innherred Europeisk Ungdom, Europeiske Studenter Trondheim, fadderutvalget Dragvoll og linjeforeningen for Europastudier. Han har også hatt flere ulike verv i AUF/AP.

Valgkomiteen vurderer Ulrik som en dyktig og kunnskapsrik kandidat, med et sterkt politisk engasjement. Han har både erfaringen og refleksjonsevnen som sentralstyret trenger, og har spennende ambisjoner for organisasjonens politiske arbeid.

Vi i valgkomiteen er spent på å følge med på hva Ulrik kan oppnå som politisk nestleder, og ser ham som den beste kandidaten til å fylle denne viktige rollen.

Internasjonal leder (ny)

Valgkomiteens innstilling for internasjonal leder er Hanna Lein-Mathisen, født i 2002 og fra Oslo.

Hanna har lang fartstid i organisasjonslivet gjennom Unge Venstre, Natur og Ungdom, samt Sex og Politikk. Hanna studerer ved London School of Economics og er for tiden på utveksling i Lisboa.

Hanna er samlende og har et brennende engasjement for internasjonal politikk og særlig det norske EU-prosjektet. Hun har imponert valgkomiteen med sitt kloke organisatoriske sinn, samt gode refleksjoner om hva Europeisk ungdom kan gjøre bedre både nasjonalt og internasjonalt.

Vi i valgkomiteen er spent på å se utviklingen til Europeisk Ungdoms internasjonale arbeid med Hanna i spissen, og anser henne som den beste kandidaten til denne rollen.

Studentleder (ny)

Valgkomiteens innstilling for studentleder er Solveig Martha Tynkkynen, født i 2002 og fra Oslo. Solveig studerer for tiden politikk, økonomi og filosofi ved UiO.

Solveig har erfaring fra Oslo Europeisk Ungdom, Europeiske Studenter Oslo og programutvalget for politikk, økonomi og filosofi. 

Solveig har et stort engasjement for organisasjonen og reflekterer godt rundt hva studentlagene trenger i perioden som kommer. I tillegg har hun et stort fokus på rekruttering.

Vi i valgkomiteen anser Solveig som den mest egnede til vervet som studentleder, og er spent på hva hun og resten av sentralstyret får til i løpet av perioden som kommer.

Sentralstyremedlem (ny)

Benjamin Sandsmark er født i 2002 og er fra Sandefjord, men bosatt i Trondheim. 

Benjamin jobber for tiden som politisk rådgiver for høyres bystyregruppe i Trondheim, hvor han blant annet jobber med analyser, utredning, SoMe, annonsering og promotering, foto og innhold for digitale medier. Tidligere har Benjamin hatt verv som leder for Sandefjord Unge Høyre og som styremedlem i Høyre studenter Trondheim.

Valgkomiteen vurderer Benjamin som en trygg og dyktig kandidat, med god organisasjonsforståelse. Hans ideer om hvordan organisasjonen kan jobbe mer effektivt og systematisk med digitale medier har imponert valgkomiteen. Vi ser frem til å se hva Benjamin kan bidra med når det kommer til organisasjonens digitale kanaler og innhold.

Sentralstyremedlem (ny)

Marta Abelsen er født i 1998 og er fra Bodø i Nordland, men bosatt i Trondheim. 

Marta studerer master i European Studies ved NTNU, men er for tiden på internship i Madrid ved den Norske Ambassaden. Marta har bred organisasjonserfaring, og sitter som styremedlem i Astud Trondheim og linjeforeningen Eureka og NTNU Oceans eventkomité. 

Valgkomitten vurderer Marta som en reflektert og effektiv kandidat, med god organisasjonsforståelse. Hennes brede organisasjonserfaring vil være til stor verdi for Europeisk Ungdoms strategiske og politiske mål. 

Sentralstyremedlem (Ny)

Nils Jørund Lieberg Stieng er født i 2004 og er fra Jaren i Innlandet. Han går for tiden sisteåret på Hadeland videregående skole, hvor han er elevrådsleder. Planen til høsten er å begynne å studere. 

Nils Jørund ble valgt inn i styret til Innlandet Europeisk Ungdom som styremedlem i januar 2021, og har senere blitt valgt som politisk nestleder. Ved siden av Europeisk Ungdom engasjerer han seg i Unge Høyre, og har tidligere deltatt i utdanningsprogrammet “Young Ambassadors”. 

Valgkomitéen vurderer Nils Jørund som et ungt talent som kan bidra både organisatorisk og politisk i sentralstyret. Vi vil særlig trekke fram hans tanker om hvordan Europeisk Ungdom kan styrke det nasjonale medlemstilbudet i Europeisk Ungdom ved å tilby flere gode, nasjonale arrangementer til medlemmer fra hele landet. 

Sentralstyremedlem (ny)

Vivianne Bach er født i 2005 og er fra Oslo. Hun går for tiden andreåret på Vika videregående skole. Vivianne har vært fylkesleder i Oslo Europeisk Ungdom siden 2021, og er i tillegg leder i Aker Unge Høyre. Vivianne har også jobbet som ungdomsrådgiver for Nasjonalmuseet, og vært med på en rekke program som Young Ambassadors, Ungdomsparlamentet og veivalg. 

Vivianne har et tydelig engasjement for internasjonal politikk, og kjenner organisasjonen godt både politisk og organisatorisk. Valgkomiteen tror Vivianne vil være et godt tilskudd til sentralstyret, spesielt når det kommer til prosjektarbeid, arrangementer og organisasjonens internasjonale profil. 

Sentralstyremedlem (ny)

Martin Jølle er født i 2002 og er fra Agder. Han studerer Europastudier med Statsvitenskap ved NTNU.

Martin har vært leder av Europeiske Studenter Trondheim i perioden 2021-2022 og var vinner av EU-akademiet 2022. Martin er svært engasjert, og har et stort fokus på rekruttering og samarbeid mellom medlemslag.

Valgkomiteen ser Martin som et godt tilskudd til sentralstyret, basert på erfaring og engasjement.

Sentralstyremedlem (ny)

Ole Flåm Svendsen er født 2000 og er fra Vestland. Han studerer bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH. 

Ole var styremedlem i Vestland Europeisk Ungdom 2020-2022, og har hatt verv i AUF og NHH. Ole er svært motivert, og gleder seg til å være med på å gjøre en forskjell i organisasjonen, og det politiske landskapet med erfaringen han har fra studier og andre organisasjoner. 

Valgkomitéen vurderer Ole som en svært blid, motivert og organisert tilskudd til sentralstyret, med god kjennskap til organisasjonen fra før av. 

Internasjonal utvalg

Internasjonalt utvalg ledes av Internasjonal Leder.

Medlem (ny)

Marthe Røstad Olsen er født i 2004 og er fra Trøndelag. Hun går siste året på VGS og skal til høsten gå på folkehøgskole. 

Marthe har erfaring fra Unge Venstre, som nestleder i Trøndelag Unge Venstre. Hun er brennende engasjert i klima- og miljøpolitikk og vil arbeide for EU-saken både i Norge og med våre internasjonale partnere.

Medlem (ny i dette vervet)

Knut Visdal er født i 2002 og er fra Innlandet, men bor og studerer for tiden Siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. 

Knut er en kjent skikkelse i Europeisk Ungdom. Han har i perioden 2022-2023 sittet som sentralstyremedlem, og har tidligere vært nestleder i Innlandet og leder av Europeiske Studenter Bergen. Knut har i tillegg vunnet EU-akademiet og vært på vinnerlaget til Unge Høyres talentsamling. Knut sitter for tiden i kjernestyret ved NHH, men ønsker å jobbe videre med organisasjonens internasjonale prosjekter. Knut er en ivrig Ja-mann med mye engasjement og energi. 

Valgkomiteen mener Knut sin gode kjennskap til organisasjonen, spesielt JEF, er svært positivt, samtidig som vi tror han kan være en god støttespiller og en ivrig initiativtaker.  

Medlem (ny)

Véra Wigum er født i 2004 og går sisteåret på videregående skole i Trondheim. Hun er nestleder i Europeiske Studenter Trondheim, og har også bakgrunn fra Unge Venstre. Véra er sosial og imøtekommende, og har fått mersmak på å sitte i Internasjonalt utvalg etter å ha deltatt på flere internasjonale arrangementer. Hun er god på formidling og organisatorisk arbeid, og beskriver seg selv som en problemløser. Til høsten innrulleres hun i Forsvaret. 

Medlem (ny)

Leo Køber er født i 2005 og kommer fra Oslo. Han går andreåret på Oslo katedralskole og er tillitsvalgt i Oslo Europeisk Ungdom. Europapolitikken er Leos hjertesak, og herunder særlig norsk EU-medlemskap og føderaliseringen av EU. Leo vil styrke samarbeidet med Europeisk Ungdoms søsterorganisasjoner, liker å ta initiativ og trives med forskjellige typer oppgaver. Valgkomitéen mener Leo utgjør et viktig tilskudd i Internasjonalt utvalg. 

Valgkomité

Leder (ny i dette vervet)

Knut André Sande er født i 1996 og kommer fra Sandnes i Rogaland. Han studerer rettsvitenskap i Oslo, men er denne våren på utveksling i Praha. Han har lang fartstid i Europeisk Ungdom, og har innehatt tillitsverv på både lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. I årene 2017-2021 ledet han organisasjonen. Nå sitter han i sentralstyret til paraplyorganisasjonen vår JEF. 

I inneværende periode er Knut medlem av valgkomitéen, og han har stilt seg til disposisjon for en periode til. Knut vil bidra til å holde terskelen lav for å ta kontakt med valgkomitéen. I tillegg trekker han fram at valgkomitéen må opptre på en ryddig og tillitsvekkende måte, være tilstede på nasjonale arrangement og nå bredt ut i prosessen med å finne egnede kandidater når valgkomitéen skal innstille på kandidater. 

Knut har erklært seg selv inhabil i forbindelse med innstillingen av ny valgkomité. 

Medlem (ny)

Andrine Breiner Johansen er født i 1995 og er fra Kalbakken i Oslo. Andrine satt som sentralstyremedlem i perioden 2017-2019. Hun er i dag samarbeidsansvarlig ved Velferdstinget i Oslo og Akershus, og er aktiv i Arbeiderpartiet. Andrine har et skarpt øye og kjenner organisasjonen og organisasjonslivet godt. 

Medlem (ny)

Håkon Magnussen er født i 2001 og er fra Bodø i Nordland, men bor i Oslo. Håkon studerer for tiden offentlig administrasjon og ledelse ved UiO, og jobber med Europatimen i NHO. Håkon har vært medlem av internasjonalt utvalg siden 2019, er leder av Nordland Europeisk Ungdom og er styremedlem i Europabevegelsen Nordland. Håkon er aktiv i Arbeiderpartiet, og er blant annet bystyremedlem i Bodø. Håkon er dyktig og har mye kunnskap om politikk og internasjonal politikk i Europeisk Ungdom.

Medlem (ny) 

Aurora Hårtveit er født i 1996 og kommer fra Kristiansand, men bor nå i Bergen. Aurora har lang fartstid i Europeisk Ungdom, og har blant annet sittet flere perioder i Internasjonalt Utvalg, før hun var internasjonal leder i perioden 2019-2021. Aurora har en bred bakgrunn som består av blant annet Høyres studenterforening, den norske ambassaden i Budapest og NHOs brusselkontor. Nå jobber hun for direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 

Medlem (ny)

Sine Schei er født i 1999 og kommer fra Sandnes i Rogaland. Hun har tidligere vært tillitsvalgt i Europeisk Ungdom på lokalt nivå. Hun har gått på United World Colleges (UWC) i Bosnia-Hercegovina og studert i Nederland. Hun har tidligere vært president i ANSA og er nå i gang med en mastergrad i EFTA-landet Sveits. 

Kontrollkomité

Leder (ny i dette vervet)

Felix Volpe er født i 1997 og kommer fra Skien i Vestfold og Telemark

Felix har bred politisk og organisatorisk erfaring fra organisasjoner som AUF og Elevorganisasjonen. Han er tidligere generalsekretær i Hyperion. Felix er tidligere sentralstyremedlem i Europeisk Ungdom og har den siste perioden vært medlem av kontrolkomiteen. 

Medlem (ny)

Frida Axelsen-Sørlle er født i 1993 og kommer fra Oslo. Hun var generalsekretær i Europeisk Ungdom fra 2020-2021, og har dermed veldig god innsikt i Europeisk Ungdoms virkemåte. Frida har tidligere jobbet i Arbeiderpartiet, og jobber nå som kommunikasjonsrådgiver i Nortura. 

Medlem (ny i dette vervet)

Max Henrik Arvidsson, 23 år gammel fra Oslo

Max har lang politisk erfaring fra arbeid i studentpolitikken, partipolitikken samt organisasjonslivet. Han er tidligere sentralstyremedlem i Europeisk Ungdom. Max studerer HR og ledelse ved Høyskolen Kristiania.

Max har erklært seg selv inhabil i forbindelse med innstillingen av ny kontrollkomité. 

Medlem

Ikke innstilt

Medlem

Ikke innstilt

Valgkomitéen er gjort kjent med at sentralstyret har foreslått en vedtektsendring om å kutte antall medlemmer av kontrollkomitéen fra fem til tre medlemmer. Vi har derfor kun innstilt på tre kandidater til kontrollkomitéen. 

Forrige
Forrige

Grønn Ungdom er Årets Europeer!